C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     

FIRES I MERCATS

Es Mercadal ha anat desenvolupant en els darrers anys una intensa i interessant activitat firal. Aquesta ha estat una de les activitats socioculturals amb major repercussió del nostre municipi, alhora que esdevé un actiu econòmic que dinamitza el poble des Mercadal.

El recinte firal dels antics quartes d’artilleria és l’espai on es disposa d’àmplies sales per a la exposició i difusió de totes aquelles activitats que centren les mostres. A més, també compta amb porxades i una extensa pista per a exhibicions i activitats a l’aire lliure. Tot un seguit d’espais i instal·lacions que amplien les possibilitats d’exposició i mostra.

L’Ajuntament des Mercadal, des de la Regidoria de Fires i Mercats, i en col·laboració amb d’altres entitats, associacions i administracions, han impulsat un calendari de fires que al llarg dels darrers anys ja ha consolidat tot un seguit de cites obligades i de referència en el panorama firal de Menorca.

L’espai firal es complementa amb d’altres equipaments de gran interès i rellevància per a la organització de fires, congressos i trobades de gran abast. Així, en aquest conjunt d’equipaments la Sala Multifuncional des Mercadal juga un paper molt important per a reunions, conferències o jornades de treball, que complementen les fires del recinte. A més, al recinte firal també s’hi troba el Centre Artesanal de Menorca, amb espais de gran interès i que esdevé tot un punt de referència per conèixer la tasca dels mestres artesans de l’illa.D’entre les fires més rellevants en destaquen les següents:

-Jornades Gastronòmiques des Mercadal
Cada any es realitzen aquestes jornades, on diversos restaurants del municipi permeten una degustació conjunta dels seus plats, que són típics de Menorca. Durant 3 dies es posa a disposició dels visitants un interessant menú que permet conèixer totes les modalitats de cuina des Mercadal, Fornells i les nostres zones turístiques.


- Fira i Concurs del Cavall de Raça Menorquina
La Fira del Cavall i Concurs del Cavall de Raça Menorquina és la que compta amb major tradició. Dins el mes de maig, aquesta fira exhibeix tot el potencial dels cavalls de raça menorquina i tot el món que l’envolta. A més del concurs morfiològic que permet valorar els millors exemplars, la fira té els seu punt culminant en l’espectacle eqüestre del dissabte vespre. A més, la fira s’envolta d’una oferta complementària al concurs de cavalls en estands on es pot rebre informació de l’associació dels diferents clubs hípics de l’illa, adquirir tots els elements necessaris per a cada una de les modalitats eqüestres com doma, salt o passeig i els elements necessaris per guarnir el cavall per a les festes d’estiu com els vestits o ornaments dels caixers. També es realitzen demostracions de fisioteràpia equina, d’odontologia i de ferrar.


- Fira de Brocanters
Aquesta fira que se celebra a l’estiu reuneix el conjunt d’antiquaris, brocanters i col·leccionistes més destacats de l’illa de Menorca. Es tracta d’una fira que, més enllà de la possible adquisició d’objectes antics, permet gaudir d’autèntiques obres d’art.

- Fira de Sa Perdiu
Es tracta d’una fira que compta amb gran tradició al nostre municipi i que és d’abast insular. El mes de febrer el recinte firal des Mercadal, gràcies a l’Associació de Caçadors i Perdigoters, acull la demostració dels millors exemplars de perdigots de caça amb reclam. A més, aquesta fira també posa en concurs els millors cans de caça i es complementa amb tot un seguit d’activitats complementàries com poden ser demostracions de cetreria, caça amb fura, exposicions pictòriques, etc.
- Innovem
És un punt de trobada de projectes, recursos i persones entorn a la innovació en l'àmbit professional i empresarial en les Illes Balears.
Transmetre la importància d'innovar per a aconseguir una massa empresarial més competitiva capaç de realitzar una ràpida adequació a les necessitats dels mercats, cada vegada més globalitzats i canviats, es converteix en una prioritat, així com prestar especial atenció als joves empresaris i emprenedors de les Illes, que són els gestors del futur.
Aquesta fira té com a punt central de les seves trobades la Sala Multifuncional des Mercadal.


- Fira d'Artesania
La Fira d’Artesania de Menorca és una fira d’àmbit local amb mostra i venda d’artesania feta per artesans acreditats amb la carta d’artesà i mestre artesà. Així mateix també ofereix la possibilitat de veure demostracions de les formes de treball dels mestres artesans, tal i com ho fan en els seus tallers.
En el marc d’aquesta fira també es desenvolupa una interessant agenda d’activitats complementàries com és el concurs de fotografia digital Fira d’Artesania de Menorca.


- Celebramenorca
És un espai de trobada per a tota la gent de l'illa per conèixer de primera mà tots els proveïdors que poden fer que la seva celebració sigui perfecte, empreses de fotografia, ateliers, càtering, flors, etc.
Es celebra al Recinte firal des Mercadal als voltants dels mesos d’octubre - novembre.


- Fira missionera
El Bisbat de Menorca organitza cada any una fira missionera en la qual es venen tot tipus de menjars locals. Els beneficis recollits es destinen a dues causes diferents: un menjador social, i als missioners que treballen per plantar cara a la pobresa i la necessitat.
Es celebra durant un dia del mes d’agost a la localitat de Fornells.EL RECINTE FIRAL, UN ESPAI A DISPOSICIÓ DE TOTHOM

L’Ajuntament des Mercadal permet la possibilitat de cedir l’ús dels diferents espais del Recinte Firal per a la realització d’actes culturals de diverses entitats. Així mateix, també hi ha la possibilitat que empreses i particulars puguin disposar d’aquestes instal·lacions prèvia reserva i compliment de les normes establertes.
Per consultar disponibilitat, normes d'ús de les dependències, dubtes, suggeriments o per sol·licitar més informació:
971 37 50 02, Ext. 13
general@esmercadal.es


MERCAT D’ESTIU

Entorn a les fires i mercats del municipi, una altra cita molt interessant és la celebració del mercat d’artesania i productes agroalimentaris que se celebra a l’estiu.
Aquest mercat s’ubica a la plaça Pare Camps, C/ Nou, Plaça Constitució i C/ Major des Mercadal i se celebra tots els dijous a la tarda-nit des del primer dijous del mes de juny fins la darrera setmana de setembre.
El mercat d’estiu acull mostres d’artesania popular i una interessant mostra gastronòmica de productes agroalimentaris de Menorca. També es poden contemplar algunes parades de col·leccionistes i antiquaris.
Així mateix, aquest mercat compta cada setmana amb interessants actuacions musicals i folklòriques que fan que aquesta cita es converteixi en una agradable vetllada.
 
 

 
C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries