C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     
Foto CLUB D'ESCACS PENYA ALFIL

El club d'Escacs Penya Alfil va ser fundat l'any 1957 amb l'objectiu de fomentar el coneixement i la pràctica de l’esport dels escacs i, al mateix temps, participar en les competicions insulars que se celebren cada temporada a Menorca. Els socis fundadors van ser el metge Jaume Borràs Mercadal, el farmacèutic Antoni Moll Roselló i Ricardo Garrober Freixas. També mereixen ser destacats, per la seva trajectòria, els jugadors Josep Pons Moll i Joan Florit Febrer. Com a fites històriques podem mencionar la consecució del campionat de Menorca per equips l'any 1981, i Josep A. Villalonga Vadell, el nostre jugador més destacat, que va ser campió individual de Menorca els anys 1987, 1990 i 1994. També va ser campió individual de Balears l'any 1987.

 

CLUB D'ESCACS PENYA ALFIL

Foto El club d'Escacs Penya Alfil va ser fundat l'any 1957 amb l'objectiu de fomentar el coneixement i la pràctica de l’esport dels escacs i, al mateix temps, participar en les competicions insulars que se celebren cada temporada a Menorca. Els socis fundadors van ser el metge Jaume Borràs Mercadal, el farmacèutic Antoni Moll Roselló i Ricardo Garrober Freixas. També mereixen ser destacats, per la seva trajectòria, els jugadors Josep Pons Moll i Joan Florit Febrer. Com a fites històriques podem mencionar la consecució del campionat de Menorca per equips l'any 1981, i Josep A. Villalonga Vadell, el nostre jugador més destacat, que va ser campió individual de Menorca els anys 1987, 1990 i 1994. També va ser campió individual de Balears l'any 1987.

Equips i activitats:
Cada any el club participa en el Campionat de Menorca per equips, i els nostres jugadors en el Campionat de Menorca Individual. També en alguns tornejos de partides ràpides que s’organitzen a diferents poblacions de Menorca durant l’estiu.

En els últims anys el nostre club ha organitzat, junt amb la Delegació Menorquina d’Escacs, el torneig Memorial Vicente Sebastián, torneig obert de partides semirràpides que s'ha disputat en el poliesportiu municipal de Fornells.

I també col·labora en l'organització de la Fase final del Campionat Escolar de Menorca per a les categories sub-10, sub-12, sub-14 i sub-16, que es disputa cada any entre febrer i març en el Centre de Convencions des Mercadal.

L’any 2009 va començar a funcionar l’escola d’escacs as Mercadal amb l’ajut de la Fundació Carlos Sebastián, entitat sense ànim de lucre que tenia com a objectiu l’organització de classes d’escacs. Malauradament fa quatre anys aquesta entitat es va dissoldre, per la qual cosa és el club Penya Alfil qui es va fer càrrec de l’Escola d’Escacs.
Tenint en compte l’edat i el coneixement general del joc que tenen els fillets i filletes que assisteixen a aquests cursos, el nivell que s’imparteix de moment és d’iniciació, se’ls ensenya els coneixements bàsics del joc dels escacs, intentant que l’aprenentatge es faci de forma amena. L’objectiu és estimular algunes capacitats específiques del joc dels escacs, com són la concentració, la reflexió, la imaginació, la capacitat analítica o la creativitat, per al desenvolupament educatiu i intel·lectual dels fillets i filletes, és a dir, com a eina pedagògica per intentar aplicar els beneficis d’aquest esport a la vida real.

Les classes es desenvolupen entre els mesos d’octubre i maig al Col·legi Públic Mare de Déu del Toro des Mercadal, coincidint aproximadament amb el calendari escolar. Es donen sessions setmanals d’una hora, si bé els alumnes es reparteixen en dos torns horaris en funció del seu nivell, per evitar la massificació i aprofitar millor les hores lectives.
L’objectiu immediat de l’escola no és orientar els participants a la competició, però aquesta també pot ser un al·licient alhora de mantenir l’interès cap a aquest esport. Per açò, a més d’assistir a les classes, alguns fillets de l’escola participen en el Campionat Escolar de Menorca de la categoria sub-10.

Actualment les partides oficials dels campionats de Menorca en què participen els nostres jugadors es juguen en el Centre de Convencions des Mercadal.
Ubicació:
Actualment no tenim local social, però a l’efecte de comunicació es pot fer a la següent adreça postal:
carrer Dr. Llansó, 6
07740 - Es Mercadal.
Dades de contacte:
@/electrònica: dcollpons@gmail.com

 


Classes escacs      
C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries