C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     
FOTO GENT GRAN

- Servei d'Ajuda a Domicili
- Menjar a Domicili
- Teleassistència
- Ingressos al geriàtric

 

GENT GRAN

FOTO - Servei d'Ajuda a Domicili
- Menjar a Domicili
- Teleassistència
- Ingressos al geriàtric
Ubicació:
Unitat sanitària des Mercadal
C/ Metge Camps, núm. 20, 1r pis
07740 Es Mercadal
Serveis:
- Servei d'ajuda a domicili
El servei d’ajuda a domicili (SAD) és un servei municipal de caire universalista i es configura com una prestació social bàsica del sistema públic de serveis socials.

El SAD està format per un conjunt d’actuacions dirigides a facilitar el desenvolupament o manteniment de l’autonomia personal, prevenir o retardar el deteriorament individual, o social i promoure condicions favorables en les relacions familiars i de convivència, com una manera de contribuir a la integració i permanència de la persona en el seu entorn habitual. Per tant, ofereix una atenció integral de la persona.

Així mateix, el Servei d’Atenció Domiciliària inclou una sèrie d’actuacions de caràcter tècnic. Un, per exemple, és el servei de préstec de material ortopèdic, com són els llits articulats, matalassos antiescara... tot per tal de facilitar la permanència de la persona en el seu entorn habitual i fomentar la seva autonomia personal. Aquest servei consisteix en el fet que els Serveis Socials deixen en préstec material ortopèdic, que s’ha de retornar en les mateixes condicions d’ús quan la persona hagi finalitzat el tractament. Aquest és un servei gratuït per als usuaris del servei d’atencions domèstiques i personals; cal, però, pagar una fiança, que es retorna al final del préstec.

- Menjar a Domicili
El Servei de Menjar a Domicili és un servei que ofereix un suport domèstic quan la persona no està en condicions de dur a terme l’activitat de preparar-se el menjar; es tracta d’un suport assistencial dirigit a millorar les condicions de vida contribuint a la permanència de les persones en el seu entorn habitual. Aquest servei es presta els 365 dies de l’any, sense interrupció, i el menú consta de: primer plat, segon plat, guarnició, les postres i pa. Aquest servei s’adapta a les necessitats de l’usuari, per això es preparen 2 tipus de menú: el normal i l’específic de dieta (segons la prescripció mèdica).

Per tal de facilitar les coses, el servei disposa d’una furgoneta que fa el repartiment dels menús a cada domicili. El dit servei de repartiment és a càrrec de la Creu Roja i té lloc entre les 12.30 i les 13.30 h.

- Teleassistència
La Teleassistència garanteix que, davant de situacions d’emergència, el beneficiari mantengui la comunicació amb l’exterior permanentment i es pugui dur a terme una intervenció immediata mitjançant la mobilització de recursos existents en la comunitat.

La Teleassistència domiciliària s’ofereix en el municipi des Mercadal a través de l’empresa Teleasistencia S.A. Aquest servei té un cost mensual, el qual es dictamina en funció dels ingressos de la unitat de convivència. En el cas de persones majors de 80 anys el servei és gratuit.

- Ingressos al geriàtric
Contacte:
S'ha de demanar cita trucant als telèfons: 971.37.55.42 o 608.453.781
@/electrònical: serveis-socials@esmercadal.es
Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de 9h a 14h i els dimarts de 15h a 17h

Sempre amb cita prèvia
 
C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries